Områdesinformation
Myggenäs
Höviksnäs
Kållekärr
Skärhamn
Klädesholmen
Rönnäng
70+ boende
Nyproduktion

Skärhamn

Skärhamn är centralort på Tjörn med ca 1250 hushåll. Ett genuint gammalt fiskesamhälle med smala gränder och sjöbodar som ligger tätt, tätt men med dagens all tänkbar service. Den stora marinan med det populära Nordiska Akvarellmuseét och några små mysiga restauranger är det som kännetecknar Södra Hamnen.

 

 

 

Tubbegatan och Hvitfeldtsvägen
Högt beläget i tätorten ligger området Tubberöd som är byggt i etapper. De första husen som stod inflyttningsklara under 70-talet var Tubbegatan 40 - 44; tre traditionella hyreshus med ett 50-tal lägenheter. Här finns allt ifrån mysiga små ettor med kokvrå under takåsen till treor för den lite större familjen. 2:or och 3:or har balkong. Gemensam tvättstuga finns i källaren. De hyresgäster som bor på Tubbegatan 42 tvättar i källaren på Tubbegatan 44.

 

 

Under 80-talet stod även Tubbegatan 50 - 73 och Hvitfeldtsvägen klara för inflyttning. De är loftgångslängor med två våningar. Samtliga lägenheter, 2:or, 3:or och 4:or, är ljusa och rymliga. Lägenheterna i markplan har både uteplats vid entrén och på bak-sidan av husen. På våningsplan ett fungerar loftgången som balkong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Båsenvägen
I Toftenäs intill strövvänliga ängsmarker och de typiska bohuslänska granitklipporna ligger detta ljuvliga och lugna bostadsområde med 38 lägenheter byggda 1992. Här finns enplans parhus, tvåplanshus med två eller fyra lägenheter. Husen ligger inte i raka rader utan är placerade lite efter hur berg och natur är utformade. Välplanerade lägenheter om två till fyra rum och kök där lägenheterna i markplan har uteplats och de på 1:a våning har balkong. Gemensam tvättstuga på gården.

 

 


Postadress
Tjörns Bostads AB
471 80 SKÄRHAMN
Växel             0304 – 60 10 00
Felanmälan   0304 – 60 16 90
Uthyrningen 0304 – 60 16 92